EN
Вход.
Нямате регистрация?
Регистрация.
Позволени са само букви на латиница.
Забравена парола.
EN

Как да ни откриете.

Офисът на ITCE се намира в Бизнес център МЕГАПАРК (червено-черна сграда, в непосредствена близост до The Mall). Входът към офисната част на бизнес центъра е с лице към паркинга на The Mall.
Сградата разполага с рампа пригодена за велосипеди и мотоциклети.

MENU EN
26 Jan

Топ 5 на ИТ Сертификациите за 2017

 

Global Knowledge, световният лидер в ИТ обученията, представляван от ITCE в България, през 2016-та година публикува проучване за ИТ уменията и възнагражденията на „15-те Най-високо Платени Сертификации в Америка за 2016-та“. Тази статия ни вдъхнови да направим собствено проучване по темата, изцяло базирано на нашия опит на пазара в Централна и Югоизточна Европа.

Ние ценим високо нашите консултанти и затова решихме да ги потърсим тяхното мнение във вътрешно запитване. В тази статия, ви представяме резултатите от анкетата.

Кои са топ 5 на ИТ сертификатите за 2017-та, които можете да притежавате според нашите консултанти и защо?

 

DevOps (Foundation)

 

Сега е моментът да започнете да планирате вашата DevOps сертификация. DevOps навлиза все повече и с все по-голяма сила в бизнеса, защото се смята за жизнено важна част от дигиталната трансформация и за конкурентно предимство за компаниите, които съумеят да го приложат и да постигнат бързо управление на ИТ услугите и непрекъснато предоставяне на услуги.

Тъй като се оповава на принципи от други методологии обаче, DevOps методът е отворен за интерпретации (и по тази причина не е защитено като търговска марка). Има много начини, по които организациите го прилагат – някои от тях се фокусират върху прилагането на инструменти (tooling), други наблягат на културните елементи и на елементите на съвместна работа, които методът препоръчва.

Възможността да предоставиш DevOps сертификация от някой от сертификационните органи (като DevOps Institute) демонстрира и доказва определено ниво на компетенция. Вече същестуват множество DevOps сертификации, които се фокусират върху различни специализации (като процеси, управление на услуги, сигурност). Те често са предшествани от основно ниво на сертификация – DevOps основи.

 

MCSA: Windows Server 2016

 

Тази година, една от фундаменталните Microsoft технологии – Windows Server – беше обновена с нов комплект от умения с фокус върху ИТ оптимизацията, подобрената сигурност и вградената гъвкавост. За много ИТ специалисти това значи, че е време да започнат да четат.

Microsoft Windows Server 2016 е достъпен от октомври 2016-та и има ключова роля в хибридната cloud стратегия на Microsoft, тъй като прави възможно за потребителите да използват апликациите on premise и в cloud-а. Това се смята за важна основа на продуктовата стратегия на Microsoft за вкарването на DevOps процеси.

Повече информация за стъпките до MCSA Windows Server 2016 сертификация могат да бъдат намерени тук, а достъпните курсове – тук.

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure

 

Логично, cloud проправя пътя си сред топ ИТ сертификатите. Тази година Microsoft реши да обнови сертификационния си път от MCSE: Private Cloud към Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Cloud Platform and Infrastructure certification считано от 1-ви април 2017. Новата сертификация се фокусира върху имплементацията на Azure, Windows Server и cloud computing technologies.

Тъй като cloud е фокус на индустрии от всички браншове, се наблюдава повишено търсене на висококвалифициран персонал, който да управлява модерни дата центрове и да разбира в детайли identity management, virtualization, networking и storage, както и управление on premise и cloud приложения за различни технологии.

Какво значи новата сертификация за специалисти, които вече са получили MCSE Public Cloud сертификация? Разберете повече тук.

 

Designing and Implementing Big Data Analytics Solutions

 

Big Data е логичното продължение на нашата класация. В момента на пазара има множество big data решения, но за нуждите на настоящата статия, сме се фокусирали върху Azure и съответно, Microsoft.

Анализът на big data е значителна и стратегически важна част от всяка организация. Тази област покрива неизчерпаеми възможности като оптимизиране на веригата на предлагане (или отделните и процеси), доставяне на индивидуално обслужване на клиентите, базирано на тяхното поведение и, като цяло, взимането на информирани решения, основани на предварителен анализ.

Преминаването на този изпит води до титлата „Microsoft Specialist: Designing and Implementing Big Data Analytics Solutions“. Тази титла е подходяща за хора, занимаващи се с управление на бази данни, технологични експерти, архитекти, data scientists и data developers, които работят по създаването на big data analytics решения на Microsoft Azure.

 

Lean Six Sigma – Green Belt

 

Надграждайки върху Lean и Six Sigma принципите, Lean Six Sigma е популярно средство на подобряшане на процесите, data-driven метология, която помага на индустриите да се адаптират и оптимизират работата си, за да намалят максимално излишъка. Тя не е нито нова сертификация, нито сега развиваща се, но я разглеждаме като винаги на мода.

Предимствата на използването на Lean Six Sigma имат два аспекта. От една страна, методът е фокусиран върху подобряване на качеството на продуктите и услугите. От друга, той е важна тактика за оптимизиране на организационните разходи.

Притежателите на LSS Green belt обикновено са двигатели на промяната в организациите си, тъй като постоянно подлагат на изпитание вече установените процеси и рутинните процедури и представят нови практики и подобрения. Затова тази област от знания изисква комбинация от soft и hard умения, които като цяло са високо търсени в ИТ и софтуерната индустрия. Green belt традиционно е основното ниво, търсено от компаниите, и може да бъде продължено с получаването на Black Belt и Master Black Belt сертификация.

 

В тази статия ви представихме 5-те топ ИТ сертификата за 2017-та година според нашите консултанти, а на тази страница можете да видите сертификационните изпити, които ITCE предлага.

 


signuptopageyellowedit

Подобни публикации

Обратно към блога